Internet Spaarprogramma

Spaarprogramma's

Het is dus mogelijk om geld te sparen op verschillende manieren:

 • Ontvangen van betaalde (reclame mails), meestal met een waarde van 1 t/m 5 cent per e-mail. Per spaarprogramma ontvang je gemiddeld tussen de 1 en 5 betaalde mails per dag.
 • Betaald worden om mee te doen met enquêtes en marktonderzoeken, veelal een vergoeding v/a 20 cent tot een paar euro.
 • Cashback op online aankopen. D.w.z. met korting online shoppen en rond de 5% van de totaal prijs in je saldo v/d betreffende internet spaarprogramma ontvangen.
 • Bezoeken van websites met een beloning v/a 1 cent
 • Aanmelden van vrienden / familie via jouw persoonlijke link waarbij je of een vaste vergoeding van ongeveer €2,- ontvangt, of een percentage van hun inkomsten.
 • Spelen van spelletjes, enz.

Betrouwbaarheid

In de eerste plaatst is het goed om te weten dat je de internet spaarprogramma's het best kan vergelijken met het sparen van bijvoorbeeld zegeltjes bij een supermarkt. De verdiensten zijn misschien niet zo hoog, maar na een bepaalde tijd merk je dat je toch best een leuk saldo bij elkaar hebt gespaard. Dit is met name het geval als je af en toe gebruik maakt van cash back aanbiedingen e.d. Dit kan je natuurlijk niet bij tientallen spaarbedrijven volop doen, net zo min als het snel kunnen sparen van punten / zegeltjes bij een groot aantal supermarkten.

In de begintijd van online spaarprogramma's draaide het voornamelijk om de betaalde e-mails. Helaas zijn er veel bedrijven (maar ook "slimme" jonge internet ondernemers) geweest die dit concept hebben gekopieerd. Vooral rond 2002 / 2004 zag je een enorme toename van betaalde mails spaarprogramma's. Destijds waren er ook nog eens veel mensen die geloofden dat als je je bij 100 van dit soort bedrijven zou aanmelden, dat geld verdienen wel erg makkelijk zou worden. Inmiddels zijn er al weer heel wat van dit soort bedrijfjes als sneeuw voor de zon verdwenen en zijn alleen de betrouwbare overgebleven. Dit zijn vooral de geen die begrijpen dat een internet spaarprogramma meer is dan je leden standaard reclame mails versturen en die begrijpen dat leden graag ook een keer uitbetaald willen worden.

Money Miljonair

Het eerste internet spaarprogramma die ik zelf leerde kennen, was Money Miljonair. Volgens mij was het rond 2002 dat ik daar gratis een account aanmaakte en tot op heden ben ik nog steeds lid. Als ik terug kijk naar mijn uitbetalingsgeschiedenis, dan zie ik dat ik jaarlijks gemiddeld €180,- verdiend heb. Dit bedrag is misschien niet hoog te noemen, maar ik heb nauwelijks gebruik gemaakt van cash back aanbiedingen (met korting online shoppen en een paar procent v/d aankoop prijs in mijn saldo ontvangen). Met andere woorden, de inkomsten zijn voornamelijk gebaseerd op het ontvangen van betaalde mails, betaald bezoeken van websites, af een toe een betaalde enquête, e.d. Dan is 180 euro wel erg makkelijk verdiend toch? Daarnaast heb ik mij destijds ook aangemeld bij een aantal andere internet spaarprogramma's...

Ook makkelijk online wat bijverdienen?

Voordat je onze top 10 online spaarprogramma's gaat bekijken en je al dan niet overal gaat aanmelden, wil ik je toch eerst aanraden om enkele tips te lezen e/o onze veelgestelde vragen pagina (faq) leest. Dit kan namelijk er voor zorgen dat het online geld verdienen met spaarbedrijven prettiger en makkelijker verloopt.

Tips voor geld verdienen met online spaarprogramma's:

 1. Gebruik geen e-mail adres waar je je persoonlijke mail op ontvangt. Maak desnoods een nieuw e-mail adres aan bij Gmail of Yahoo en log daar 1x per dag in om de betaalde reclame mails te lezen en de betaal link te volgen. Hiermee voorkom je dat je persoonlijke mails tussen de "vele" reclame mails belanden.

 2. Tijdens het registratie proces wordt je gevraagd om persoonlijke gegevens in te vullen. Het is aan te raden om deze gegevens naar waarheid in te vullen. De internet spaarbedrijven zijn verplicht je persoonlijke gegevens veilig en gecodeerd te bewaren en mogen deze niet aan derden verstrekken. Het zou namelijk zonde zijn als je een uitbetaling aanvraagt en het blijkt dat je gegevens niet kloppen.

 3. Log minimaal 1x per week in op je persoonlijke account(s) bij de betreffende spaarprogramma's. Vaak zal je zien dat er betaalde kliks, nieuwe marktonderzoeken, gratis prijsvragen, e.d. voor je klaar staan. Juist hiermee kan je je saldo aardig snel omhoog krijgen. Maak eventueel een favorieten map aan in je browser en plaats daarin de linkjes van de spaarprogramma's waar je lid van bent.

 4. Online een aankoop doen? Bekijk dan eerst of er een spaarprogramma is die je korting geeft bij de betreffende webshop en evt. een cashback vergoeding. Met name Money Miljonair staat er bekend om dat ze met vele webshops deals hebben afgesloten waar jij als lid je voordeel mee kan doen. Het is dan ook niet voor niks dat Moneymiljonair ook wel bekend staat als "Bespaar en spaar programma".

 5. Het minimaal benodigd saldo bij elkaar gespaard voor het kunnen aanvragen van een uitbetaling? Bekijk eerst of door sparen gunstiger is. Bij een aantal spaarprogramma's spaar je punten / parels / clicks die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Gemiddeld gezien kan je deze omwisselen voor geld en laten uitbetalen als het een waarde van ongeveer 10 euro vertegenwoordigd. Vaak heb je een gunstiger inwisselkoers als je door spaart voor een bedrag van bijvoorbeeld 25 euro.

 6. Meld je niet overal klakkeloos aan. Op onze website vermelden we slechts 10 internet spaarprogramma's, ondanks dat het er veel meer zijn. Deze 10 bestaan allen minimaal 2 jaar en staan er bekend om dat ze betrouwbaar zijn. Helaas zijn er ook veel aanbieders die lijken op spaarprogramma's maar eigenlijk als doel hebben om veel traffic (bezoekers stromen) te vergaren (zogenaamde klik spel websites).