Online geld besparen

Deze website staat vooral in het teken van online geld verdienen middels internet spaarprogramma's. Hiermee kan je een zakcentje bij verdienen (alhoewel het niet te zien is als volwaardig thuiswerk), maar zeker ook geld besparen. Met name het laatste wordt een steeds belangrijker onderdeel bij de spaarprogramma's en eigenlijk is dat ook erg logisch. Met name de grotere kunnen deals sluiten met bijvoorbeeld webshops en daardoor korting aanbieden. Deze korting wordt doorberekend aan de leden en natuurlijk wordt er zelf ook wat aan verdiend. Je kan dus net even wat voordeliger shoppen bij bekende en minder bekende webwinkels en een gedeelte van de korting wordt doorberekend in een cashback vergoeding die je in je persoonlijke account bijgeschreven krijgt. Online winkelen via een internet spaarprogramma wordt hierdoor extra aantrekkelijk, je kan hierdoor tegelijk geld besparen en sparen. Dit zal vooral leuk zijn als je er voor kiest om slechts één spaarprogramma te gebruiken als tussenweg om online te gaan shoppen, je kan dan vrij snel een mooi bedrag bij elkaar sparen.

Leuk en aardig allemaal dat geld (be) sparen, maar wist je dat je op verschillende manieren behoorlijk kan besparen? Stel dat je elke maand opnieuw weer 200 euro goedkoper uit kan zijn op een aantal van je vaste lasten, dan hebben we het toch al over 2400 euro per jaar. En dat zijn pas bedragen die er toe doen! Hoe..? Lees gerust verder voor onze beste online geld besparen tips.

Hoe kan ik geld besparen?

Ieder gezin heeft zo z'n maandelijkse vaste lasten en juist daarop is flink besparen vaak prima mogelijk. Het geld wat er bespaart wordt kan vervolgens prima (automatisch) op een spaarrekening worden gestort en zodoende is het leuk en snel sparen. Om hier mee te kunnen starten is het vooral eerst belangrijk om inzicht te krijgen in de maandelijkse uitgaven. Dit is eenvoudig na te gaan door even te internetbankieren en een maand aan afschriften uit te printen. Maak vervolgens een overzicht van uitgaven die elke maand terug komen en waarop besparen dus mogelijk zou kunnen zijn. De volgende zijn goed om eens naar te kijken:

Meer besparen

Meer vergelijk tools dan bovenstaande kunnen wij helaas nog niet bieden, maar dat betekend niet dat er niet meer mogelijkheden zijn om te besparen op vaste lasten. Heb je een huurwoning, maar geen huurtoeslag? Misschien heb je er wel recht op en dat geld natuurlijk ook voor het zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Neem eens een kijkje op "mijn toeslagen" (wel even je DigiD erbij pakken).

Heb je een auto? dan kan je ook eens goed kijken naar de kosten voor je autoverzekering, hier zijn online ook prima vergelijk tools voor te vinden. Bedenk ook goed of je wel een allrisk verzekering nodig hebt als je auto bijvoorbeeld 6 jaar oud is. Bespaar alleen niet op een ongevallen inzittendenverzekering. Dit kost een gering bedrag, maar zal bij een ongeval in ieder geval niet voor extra onnodige stress zorgen.

Welke verzekeringen heb je allemaal? Is een doorlopende reisverzekering wel nodig en is je inboedel niet onnodig hoog gedekt? Bekijk altijd goed wat je echt nodig hebt en overweeg dan pas of overstappen een voordeel kan opleveren zonder in te leveren op een nodige dekking.