Thuiswerk

De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Flex werken en telewerken zijn vaker regel dan uitzondering. Thuiswerk wint ook steeds meer aan populariteit. Veel mensen willen vanuit huis met thuiswerkbanen wat extra geld bijverdienen. Het probleem is alleen dat thuiswerk erg lastig te vinden is, thuiswerk baantjes zijn schaars. In dit artikel worden verschillende thuiswerk mogelijkheden op een rij gezet en wordt uitgelegd wat de werkzaamheden van die manieren van thuiswerk inhouden. Voor meer informatie: bekijk de pagina over thuiswerk op Verdienjegek.nl. Lees daarnaast ook het handige artikel over thuiswerk vacatures.

De thuiswerk mogelijkheden op een rijtje

Er zijn ontzettend veel manieren om thuis geld te verdienen, waarvan thuiswerk er een is. Thuiswerk is te vinden in alle soorten en maten, van inpakwerk tot producten testen, het is allemaal mogelijk.

Inpakwerk

Het schoolvoorbeeld van thuiswerk is toch echt het traditionele inpakwerk. Het inpakwerk kan allerlei vormen aannemen. Meestal gaat het om het inpakken van bijvoorbeeld kerstpakketten of ander soort pakketten, maar het inpakken van flyers of zakjes met attributen komt ook voor. Inpakopdrachten zijn misschien van alle thuiswerkbaantjes het lastigst te vinden. Er zijn niet veel bedrijven die inpakkers zoeken.

Wat betreft het salaris van inpakwerk, zijn er drie mogelijkheden. Sommige bedrijven betalen een vast uurloon, bijvoorbeeld €7,00 per uur. Een andere mogelijkheid is dat je een vast bedrag per opdracht krijgt, bijvoorbeeld €50. Tot slot kan het ook nog zo zijn dat je een bepaald bedrag per ingepakt product krijgt. Stel dat de opdracht het inpakken van flyers is, kan het zijn dat je €0,05 per ingepakte flyer krijgt.

Administratief thuiswerk

Een veelgezochte thuiswerkbaan is de administratieve thuiswerkbaan. De werkzaamheden van dit soort thuiswerk bestaan uit administratieve werkzaamheden en data entry werkzaamheden. Het kan bijvoorbeeld gaan om het invoeren van gegevens (data entry) in een Excel sheet. Andere voorbeelden zijn: boekhouding, het uittypen van memo's, het bijhouden van gegevens etc.

In tegenstelling tot inpakwerk is het vinden van administratief thuiswerk een stuk makkelijker. Er zijn veel vacaturewebsites waar dagelijks administratief werk aangeboden wordt. Het is dan ook aan te raden om eerder opzoek te gaan naar een administratieve thuiswerkbaan, dan naar een inpakbaan. Je zult dan veel eerder aan het werk komen.

Het salaris van administratief thuiswerk verschilt heel erg. Meestal wordt er een bedrag per uur betaald. De hoogte van het uurloon is afhankelijk van allerlei factoren.

Telefonisch thuiswerk

Telefonisch thuiswerk is een manier van thuis werken die niet veel mensen kennen. De meeste mensen gaan er namelijk vanuit dat callcenter werk vanuit een callcenter gedaan moet worden. Toch klopt dit niet helemaal. Er zijn wel degelijk mogelijkheden om vanuit huis telefonisch werk te doen, namelijk callcenter werk. Het is lastig om dit soort werk te vinden, maar er zijn callcenters die medewerkers zoeken die vanuit huis werken.

De werkzaamheden bestaan meestal uit het bellen naar een bepaalde doelgroep om een actie, aanbieding of abonnement te verkopen. De hoogte van het salaris is per callcenter verschillend.

Producten testen

Het thuis testen van producten is een manier van thuiswerk die niet heel erg bekend is. Producten testen voor geld is heel erg creatief en leuk. In feite komt het er op neer dat jij als consument allerlei nieuwe producten gaat testen voor bedrijven. Bedrijven willen graag weten wat mensen van hun nieuwe producten vinden. Jij kan je dus inschrijven als tester en vervolgens thuis de producten uitproberen. Een erg groot voordeel van deze manier van thuis werken is dat je na het testen het product mag houden, zonder dat je hoeft bij te betalen!

Een nadeel van het testen van producten is dat er geen constante aanvoer van werk is. Het is niet zo dat er elke week nieuwe producten zijn die getest moeten worden. Stabiel inkomen genereren is met deze methode dus ook lastig.

E-mails verwerken als thuiswerk

De laatste thuiswerk manier die in dit artikel besproken wordt, is het verwerken van e-mails. Er zijn nogal wat misverstanden rondom geld verdienen met e-mails. De reden voor deze misverstanden is dat er nogal wat oplichters actief zijn die goed gelovige bezoekers misleiden met het vooruitzicht dat ze €25 per verwerkte e-mail gaan verdienen. Deze mensen moeten wel voordat ze dat geld kunnen verdienen een informatiepakket kopen van bijvoorbeeld €50. Het is nooit verstandig om geld te betalen voor dit soort "informatiepakketten", maar helaas doen nog steeds veel mensen het.

Hoe kan je dan wel thuis e-mails verwerken en er geld aan overhouden? Spaarprogramma's maken dit simpel mogelijk. Spaarprogramma's zijn websites waar je geld kan verdienen door e-mails te lezen, op links te klikken, enquêtes in te vullen en nog veel meer. Het is zeker een aanrader om lid te worden van dit soort programma's. Vaak krijg je ook nog flinke kortingen als je online een aankoop doet via het spaarprogramma.

Hoe zit het met de belasting?

In principe moet je belasting betalen over alles wat je hebt bijverdiend. In de praktijk wordt er misschien niet moeilijk gedaan over enkele tientjes, maar het is slim om wel alles eerlijk op te geven om conflicten te vermijden. Bijverdiensten dien je op te geven in box 1 in de categorie "resultaat uit overige werkzaamheden" aangezien er geen sprake is van een dienstverband en er ook geen onderneming gedreven wordt. Bekijk ook eens andere manieren van bijverdienen op Verdienjegek.nl.